Shoppingtips 

Sådan finder du de rigtige MDF plader

Skal du bruge MDF plader til et byggeprojekt eller som en del af et møbel, så er det vigtigt, at du får valgt den rigtige plade. Både i forhold til type men i den grad også i forhold til størrelsen. Denne artikel er skrevet med det formål at hjælpe dig, når du skal finde den rigtige MDF plade. Vi håber, at du kan blive klogere.

Hvilken type plade skal jeg bruge?

Det første du skal tænke over, er hvilken MDF plade, du skal gøre brug af. Der findes 3 ”større” grupper af MDF plader. Der findes den vandfaste, den farvede og ikke mindst den helt almindelige standard plade. Skal du bruge pladen, hvor der af og til kan være en smule fugtigt, så bør du vælge den vandfaste plade. Den er ikke vandtæt, men limen i pladen kan modstå vand. Både de farvede og de almindelige plader er ikke glade for hverken vand eller fugt, og der skal du helst bruge dem indendørs.

Mål og tykkelse

Når du har fundet ud af, hvilken type plade du skal bruge, skal du kende til mål og tykkelse. Man vil ofte lave en byggeplan, hvor man får skrevet alle mål, materialer med mere ned. Det er vigtigt, at du er rimelig præcis i dine målinger. Det er træls, hvis du kommer hjem med en MDF plade, der er alt for tyk. Særligt hvis du køber dem på nettet, hvor du ikke lige kan sende dem retur igen. Det gør ikke noget, hvis din plade ikke er skåret helt til, når du køber den. MDF plader er rigtig nemme at arbejde med, og har du noget professionelt værktøj, kan du hurtigt skære dem til efter dine behov. Dermed ikke sagt, at det er en god idé at komme hjem med en for stor plade med vilje.

Hvor kan jeg købe MDF plader?

Man kan købe MDF plader rigtig mange steder. Du kan helt sikkert finde en fint udvalg af MDF plader i dit lokale byggemarked, ligesom det også er muligt at bestille dem på nettet. Du bør altid køre rundt de forskellige steder og se, om du ikke kan få en billigere pris. Det kan man ofte, hvis man køber plader i en større mængde. Det kan også være, at du kan få lidt træbehandling med. Det gode ved at købe MDF plader online er, at du kan få dem sendt hjem til dig. Du skal ikke bøvle med fragt, som godt kan være en smule besværligt, hvis du skal bruge større plader. Dog kan ikke se dem inden, og det kan godt være lidt en ulempe, hvis de skal være synlige.

Related posts

Leave a Comment